sunnuntaina, huhtikuuta 22

Kotikisaviikonloppu

Kisaviikonloppu. Aktiviteetti viikonloppu. Hylkyviikonloppu. Hyvän tuulen viikonloppu. Ihmetysviikonloppu. Muumimukiviikonloppu.


Eilen Mämmyn kisavuoro, kaksi starttia, hyppy- ja agiradat. Olin aamupäivän jo hallilla tuttuja moikkaamassa, M tuli puolta tuntia ennen starttia. Käytiin lenkillä, lämppäiltiin ja koira oli vähän "ei kiinnosta", kuten sillä on usein kisoissa tapana. Radalla koko koira olikin sitten täysi katastrofi (videolla jälkimmäinen rata). Mä en tajua mikä sille tuli, miksi se meni haukkumaan tuomarin, jota se ei edes ykkösluokassa tehnyt. Ei korvia, ei huolia. Ois pitäny nappasta kainaloon ja painua noitten keppien kohdalta radalta. Tosin nurkkaputken jälkeen muutin äänensävyn "nyt perkeleen rakki" -moodiin, ja meno alko näyttää jopa ehkä vähän agilityltä? 
Ennen toista rataa pidin puhuttelua, koiran pää käsien väliin ja puolen minuutin silmiin tuijotus. M ei tykkää ollenkaan, se ei muutenkaan tykkää että lähelle sen päätä tungetaan, joten toi oli sille oikeesti rangaistus. Pidin myös juuri ennen starttia samanlaisen "puhuttelun", keskittyminen oli jo paljon parempi. Kontaktit oli tosi kivat kun pidin turpani kiinni aata lukuunottamatta - oli varmaan vielä tiistain treenit mielessä kun ei tullut alas, tää siis työn alle. Kaiken kaikkiaan ei kovin hyvä fiilis jäänyt, koira oli outo ja keskittymiskyvytön, eikä eka radalla (videolla toinen) edennyt kunnolla ja plääh. Parempi tuuri ensi kerralla? 


Illalla käytiin Rickyn kanssa pyöräilemässä ensimmäistä kertaa tänä kesänä, kaupalle ja takaisin eli yhteensä vajaa kolme kilometriä. Kaupalle päin mentiin aika reippaasti, R oli ihan fiiliksissä ja juoksi edellä lähes koko matkan (käytän fleksiä pyöräillessä, muuten vihaan sitä kapistusta yli kaiken), välillä talutin pyörää tarkoituksella että Ricky edes vähän ravaisi eikä vetäisi vaan laukkaa. Koko matka oli asfalttia, joten en sit tiedä, että onko pyöräily ihan hyväksi. R ainakin tykkää, mutta kun käydään tarpeeksi harvoin (ja kesällä paljon purtsilla), niin kroppa kestää. R odotti kaupan edessä kun kävin ostamassa mässyä ja perunoita, ja takaisinpäin tultiin kotiin melkein koko matka ravivauhtia. 


Tänään oli sitten Rickyläisen kisavuoro. Oli aivan tuhottoman lämmin, hallille käppäiltiin takit niskassa, hallilla heitin pois. Meillä oli tunti aikaa ennen rataan tutustumista, käytiin lämppälenkillä ja sillain. Koira oli kuulolla koko ajan!
Ekalta radalta hylky. Sähläsin itse, rima tuli alas mun oman liikkeen takia, kepeillä sähläilin itse mutta aa oli miulle aika mysteeri. Tai siis miun oma liike vei suoraan putkeen (jonne piti mennä!), koirakin oli menossa sinne ja sitten pongasikin aan. No jaa, hylky mikä hylky.
Seuraavalla radalla nolla, joka oli ehkä vähän vääntämällä väännetty, mutta nolla on nolla vaikka voissa paistaisi, sij. 3/11, kakkoselle hävittiin -0,4 sekuntia.
Kolmannella radalla R oli jo valmiiksi väsynyt, mutta hylky oli kyllä miun oma moka. Miun syvyysnäkö on aika perseestä ilman rillejä ja luulin ohjaavani oikeaan aikaan, mutta videolta näkee että olen auttamattomasti myöhässä. Niin tai näin, hylky napattiin. Itse asiassa ei edes harmita, koira oli tosi kiva ja itselle jäi hyvä fiilis kauheasta kuumuudesta huolimatta :) Tän vuoden nollaprosentti on 60 ja hylkyprosentti 40, joten toistaiseksi ollaan tyytyväisiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti