lauantaina, toukokuuta 19

Agitokoleiri Kitee 11.-13.5.

Viikko siinä meni, ennen kuin sain itseäni niskasta kiinni ja näpyttämään Kiteen leirin koneelle. Tässä se kuitenkin vihdoin on, onneksi olin ennakoivasti fiksu ja kirjoitin paperille kaikki treenit ja palautteet ;)

leirikamat - mehän oltiin siellä tosiaan viikonloppu eikä viikkoa...

Perjantaina oli oikein mukava tihkusade, kun Salla kurvasi hakemaan miut ja Mämmyn kahdentoista maissa. Kiteelle, 270 kilometrin matkaan, varattiin viisi tuntia - ja voin sanoa, että automatka oli hauska! Pysähdyttiin kahdesti, toisen kerran joskus Lappeenrannan jälkeen käyttää koiria, ja sitten Kiteen ABC:llä syömässä. Ensimmäisen pysähdyksen jälkeen laitoin Mämmylle supermäntakin päälle, kun toinen näytti tärisevän, nukkui koko loppumatkan ilman tärinöitä :)

eräs työläinen, jonka päivää onnistuttiin piristämään... :D


paras palvelu ikuisuuksiin!

Meillä oli perille leiripaikka villa Taivaannastaan kahdet eri ajo-ohjeet, ja vaikka ei noudatettu kumpaakaan, päästiin perille! Sallalla on aika huippu kartanlukija ;)
Perjantai-iltana oli vain majoittuminen, koiran leikki -luento ja iltapala. Mämmy oli aivan super, häkissä ei sisällä haukkunut ollenkaan, vain kitisi. Huonekaverit olivat huippuja, Salla ja mudit sekä Oona ja Ora-mudi 10 vkoa. Subré ja Ora painivat keskenään koko ensimmäisen yön, ja Mämmy sitten kilttinä leikkisetänä valvoi koko yön niiden leikkimistä :'D Miä nukuin parvella ja Max sitten Oonan jaloissa sen minkä nukkui, kovin kummoisia unia meistä oikein kukaan ei ensimmäisenä yönä tainnut saada.

Lauantaina oli sitten koulutukset. Meillä oli Hytösen Marjo kouluttamassa, ja jumatsuikka että miä tykkäsin! Rata me mentiin kerran, joitain kohtia vähän hinkattiin. Yhteensä tehtiin ehkä 10 minuuttia, mutta antoisin koulutus pitkään aikaan!


Koutuksen jälkeen olen kirjoittanut ylös:
- radalla ei ole kiire: jos on kiire, joku on mennyt tai vähintään menossa pieleen (ennen radalle menoa olin oikeasti valmis väittämään vastaan, mutta hei, Marjohan oli oikeassa!)
- kun olet näyttänyt jo seuraavan esteen, kerro jo sitä seuraavaa (asia, jonka tiesin jo etukäteen, mutta jota en ole oikeasti sisäistänyt tarpeeksi hyvin)
- karjuminen on turhaa, ole selkeä
- haasta treeneissä itseäsi
- kun käsky tulee, koiran on toteltava heti, ei sitten kun koirasta tuntuu, eli vaadi myös koiralta. Käsky ei ole kehoitus vaan käsky.

Kaiken kaikkiaan jäi ihan sairaan hyvä fiilis, koira oli tosi kiva, iloinen ja innokas sekä estehakuinen. Marjo kehui Mämmyä, "ihana into ja palo tähän hommaan".

Kontakteista: projekti
- mustavalkoisuus
- ykkös- ja kakkospalkka, keskity kakkospalkkaan
- vaadi nopeus ja tarkkuus yhtä aikaa
- ei sinnepäin vaan kunnolla
- vietin nostatus ennen harjoitusta, max. 3 krt ja sitten pois
- vältä koiran turhautumista

Illalla tehtiin vielä kontaktitreenejä, Sallan avustuksella saatiin aalla pari aivan hiton mahtavaa kontaktia. Salaisuus on vaan nostattaa se vietti huippuunsa ennen treeniä - kyllä se osaa!

Meidän oli myös tarkoitus käydä tekemässä hyvän mielen möllitoko, mutta tehtiin vaan liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo, Mämmyn bravuurit. Lisäksi tehtiin vähän merkin alkeita, tokokouluttaja Susanna Maksimainen sanoi Mämmyä fiksuksi otukseksi, jolla pitää olla vain tarpeeksi hyvä palkka.

Seuraava yö menikin jo paremmin, Sallan mudit olivat häkeissä niin Mämmykin sai nukuttua ;)

Sunnuntaina oli vielä agitreenit, oikeasti parhaat treenit pitkiin, pitkiin aikoihin, Marjolle oikein isot kiitokset!


Tää treeni opetti mulle linjauksesta aivan helvetisti. Koiran eteen ei tarvitse mennä kökkimään, ei tarvitse huutaa eikä riehua, pitää vaan kertoa tarpeeksi ajoissa minne mennään ja linjata, niin koira ei edes katso hämyesteitä. Ihanin treeni ikuisuuteen! Linjojen lisäksi ylös on kirjoitettu "ei tästästäs vaan selkeä tässä -käsky".

Sunnuntaina päästiin lähtemään kotiin vähän ennen kuutta. Matka oli ehkä antoisin, tajusin Sallan kanssa keskustellessa, kuinka paljon virheitä Mämmyn kanssa on oikeasti tehty, kuinka vääriä asioita, kuinka paljon sen kanssa on rikottu toimivia juttuja jo ihan pienenä. Ahdistaa, mutta toisaalta oon ihan hirmuisen iloinen, kun tajusin niin paljon asioita. Osaan taas lukea koiraani hieman paremmin. Harmittaa kuitenkin tieto, miten huippu Max voisi olla jonkun toisen ohjaajan käsissä tai ainakin  erilaisella koulutuksella. Mä haluan kiittää Sallaa aivan mielettömästi, meidän keskustelut availi mulle taas aika paljon maailmaa! Reissu oli superein aikoihin!

Pentujengi päikkäreillä

Mämmy ja Ora

Tytöt kävi koiraleirillä!


Superkeli!

Leiristä jäi tosi positiivinen fiilis kaikin puolin. Mämmy on tasapainoisempi koira kuin aattelin ja sain hirveästi pohdittavaa.
Loppu toukokuu jätkät sitten lomaileekin: miulla on kaamee kiire teoriatuntien ja koulun kanssa, joten myö ollaan lomalla! Mämmyn seuraava aktiviteetti on luonnetesti Kouvolassa 2.6.!

3 kommenttia:

  1. Hihhii vaikken minä ollut mukana niin Aliska näytti olevan :D Ei voi oppia muuten kuin virheiden kautta, seuraavan koiran kanssa teet niitä taas vähemmän ;)

    VastaaPoista
  2. Ora 10 kk.... :D Aika nopeasti se on tosiaan kasvanut, kymmenestä viikosta kymmeneen kuukauteen!

    VastaaPoista