keskiviikkona, elokuuta 22

Heja Sverige!

Vihdoinkin saan aikaiseksi tehdä blogipäivityksen Ruotsin reissusta, joka Sallan kanssa heitettiin 9.-14.8. Mietin pitkään, kumpaan blogiin laitan päivityksen, mutta kallistuin lopulta Maksalaatikkoon, koska koko reissun päätarkoitus oli mennä leireilemään Mog-Ur´sin 20-vuotisjuhlaleirille Norbergiin. Tai kuten Salla asian ilmaisi, "reissun päätarkoitus on saada Karita kallistumaan mudien puolelle, jotta se ottaisi oman pikku-Subrén parin vuoden päästä" ;) Jos ei olisi menomatkalla käyty katsomassa viisiviikkoisia mudinpentuja Auran luona, sanoisin reissun jälkeen ehdottoman ein mudille, mutta nyt olen vielä toistaiseksi sitä mieltä, että mudi on kyllä aika kiva... Tosin pussailtuani borderin pentua Haminan kisoissa olen yhä enemmän sitä mieltä, että borderterrieri on aika pop!


Näillä kamoilla selvittiin Ruotsin reissusta... Titi-nalle levy oli aika upea! :D Viidakossa savimajoissaan, alkuasukkaat asustaa... Mutta siis joo, Salla tuli hakemaan torstaina 9.8. vähän vaille kaksitoista, käytiin heittämässä lenkki Alisan kautta (ja käännyttiin jo Kouvolassa väärään suuntaan, tässä vaiheessa oli sellainen olo, että joo, Ruotsiin ollaan menossa.. Meidän navigaattorilla oli Ruotsissa vallan hurmaava mielikuvitus, tie haarautui vasempaan ja oikeaan ja nagivaattori ilmoittaa että "aja suoraan"... Miä tosin olin reissussa kartanlukija ja puhuin puolet Tukholman reissusta siun vasemmasta ja miun oikeesta, ja sitten Salla jossain vaiheessa huomautti, että meillä on sama vasen ja oikea, hups).
Käytiin Loimaalla moikkaamassa pikkuisia mudipentuja Auran luona (pikku musta mudivaava nukahti miun syliin, oli aika kova houkutus ottaa mukaan). Sieltä jatkettiin Turkuun, ja käytiin kaupassa ja Subwayssä hommaamassa aamupalaa. Laivaan päästiin odotusten vastaisesti aivan aikataulussa, Salla jopa itse ajoi auton laivaan eikä työllistänyt ohjausmiehiä (saatiin tosin jättää auto vinoon, ikkuna oli auki ja Salla melkein kiljui koko matkan "apuamäenosaaajaaapuaaaaa" :D ♥ plus "seiska" "EN MINÄ TIEDÄ" ♥♥♥) Päästiin laivaan, päästiin hyttiin, oli aika voittajafiilis. Käytiin tutustumassa laivan yöelämään (matka siis 20:55-6:35 Suomen aikaa) mutta mentiin kyllä nukkumaan hyvissä ajoin, tai tarkoitus oli... Pelastettiin maailmaa varmaan kolmeen asti ja kehiteltiin mm. loistava agiohjaus apateknik, Salla, milloin me treenataan? ;)


meil oli merinäköala!


Herätys oli 6:00 - Suomen aikaa. Eihän me oltu ajateltu, että Ruotsissa ollaan tuntia jäljessä, ja kun kello soi klo 6, oli se Ruotsissa vasta 5, ja me päästiin laivasta 7:35... Kerettiin käydä hyvin suihkussa, syödä aamupalaa ja autollekin päästiin hienosti vaikka oltiin hetki eksyksissä :D Ajatuksena oli mennä Gamla Stadiin, metsästeltiin parkkipaikkaa pieni ikuisuus ja lopulta päästiin Gamla Stadiin :)

Jossain... hmm, ehkä kymmenen aikaan? lähdettiin ajelemaan kohti Norbergiä. Navigaattori kusetti aika lahjakkaasti pari kertaa, mutta päästiin kuin päästiinkin perille ;) Matkalla pysähdyttiin Enköpingissä syömässä. Koska tuli ikävä, löydettiin Max-hampurilaisravintola, jossa on muuten parhaat hampurilaiset mitä oon ikinä syöny!Perille päästiin varttia yli yhden, vartin myöhemmin kuin oli suunniteltu, mutta vaikka oltiin luettu ruotsalaisten rakastavan aikatauluja, tuli osa porukasta paikalle vasta jossain kuuden kieppeillä... Moikattiin Evaa ja Jessicaa ja asetuttiin aloillemme.
Perjantai-ilta meni aika pitkälti seurustellessa (tai siis lähinnä me Sallan kanssa vaan kuunneltiin...) ja sitten oli operaatio pitsan tilaaminen. Me haluttiin Sallan kanssa kinkkua, ananasta ja aurajuustoa. Katottiin vielä sanakirjasta mikä on homejuusto, "blåmögelost", ja ilmotettiin sitten että "vi vill ha på oss pizza skinka, ananas och blåmögelost", ja saatiin sitten aika hienot naurut. Me oltiin ihan että va, lausuttiinko me se jotenkin huonosti vai mikä on ongelma. Selvisi, että Ruotsissa ei yleensä käytetä sinihomejuustoa, banaani sen sijaan on okei.

Syötiin ja vetäydyttiin Sallan kanssa kohtuu aikaisin nukkumaan - ruotsi alkoi olla yhtä puuroa, mitään ei ymmärtänyt ja miun teki mieli alkaa itkemään kun menin keittiöön ja piti kysymäni, että mihin voin heittää pahvisen pitsakotelon, ja ainut mitä sain aikaiseksi oli osoitella sitä pahvikoteloa... Tarkistin sanan "mihin", se on vart. Tulen muistamaan sen aika pitkään.
No eihän me Sallan kanssa silloin yhdeksältä (Sveriges tid) nukuttu, treenattiin vatsalihaksia, ja kuunneltiin koirien haukuntaa. Ruotsalaiset mutiaiset olivat... kohtuullisen äänekkäitä, eikä ketään tuntunut oikeesti haittaavan. Sitäpaitti, Ruottinmaalla harrastettiin koirien syöttämistä, se oli oikeesti ohjelmanumero, namipussit esiin ja namia kuonon eteen... Koikut tosiaan haukkuivat keskellä yötä ja kukaan ei oikeasti välittänyt siitä. Ehkä omistajilla oli korvatulpat?Aamulla, lauantaina, mentiin kisapaikalle. Meillä oli aamupalaa ja urheilijaevästä ^.
Ruotsalaiset kisat olivat kyllä tosi hienoa seurattavaa: työntekijöitä oli ehkä kymmenen, infoa ei ollenkaan, kaikki vetelivät vaan nimensä yli listoista ja tätsit. Radatkin olivat sujuvampia kuin Suomessa, ja me imettiin Sallan kanssa läpsyohjaus itseemme, menee treenin alle ;)
Ai niin, me mentiin Ruotsiin agikisoihin, keskelle ei mitään, arvatkaas, monta suomea puhuvaa tyyppiä löyty meidän lisäks? Kolme. Nauratti aika kohtuullisesti.
Kisapaikalla oli myös myyntikoju, josta ostin tyrkytyksestä 100 kruunulla vinkuleluja. Neljä vinkua 12,5 euroa, aika tuhlausta, mutta oli hirrrrmuisen hyvin vinkuja! Niistä ei kerrota tarkemmin, koska ruotsintuliaiset Tompalle on vielä toimittamatta ;)

Kotiuduttiin kisoista puolen päivän jälkeen, syötiin siinä ja sitten... hmm. Taidettiin leikata koirien kynsiä ja tehdä jotain näyttelyjuttuja? Ylipäätään sellaista yleistä seurustelua, oli kivaa vaikka kohtuu suuri osa menikin ohi korvien :D


Mog-Ur'sin sivuilta kopsailtuh. 


Käck ei ollut läheskään koko aikaa noin kiltisti, suuremman osan aikaa se roikkui lahkeessa ja räksytti. Mut oli se silti aika ♥

Ilta meni siinä jutustellessa, jossain vaiheessa alkoi mennä kohtuullisen puuroksi taas puhe, joten myö kipiteltiin nukkumaan iltajuhlallisuuksien jälkeen. 

Sunnuntaina käytiin jälkimetällä ja syötiin. Siinä vaiheessa, kun seisoskelin siellä jälkimetällä, oikeesti keskellä ei mitään kuuntelemassa jäljen teoriaa på svenska, ja ymmärsin melkein kaiken, oli aika voittajafiilis.

Ennen lähtöä Tukholmaan päin käytiin Sallan kanssa vielä kuvailemassa läheisellä uimapaikalla. Oltiin aika pahiksia, pyydettiin pikkutyttöjä auttamaan kun frisbee lensi liian kauas eikä Sub viitsinyt hakea :DD


Ajeltiin Avestan kautta Tukholmaan, käytiin moikkaa Dalahästiä


Ilta menikin sitten Tukholmassa pyöriessä. Meidän oli tarkoitus syödä jotain muuta kuin roskaruokaa, mutta hintavertailujen jälkeen päädyttiin snägärille... Yö päädyttiin nukkumaan autossa Tukholman keskustassa (tyhmää, uhkarohkeaa, sen arvoista: ei jouduttu maksaa hotelleista ;)) ja aamulla oli sitten laivaan. Laivassa vedettiin mahat täyteen herkkusalaattia ja nukuttiin useampi tunti, kunnes herättiin jokus kahden aikaan (Finlands tid), käytettiin koirat pissalla, käytiin syömässä ja taxfreeleimassa. Suomessa oltiin 19:50, Forssassa puoli kymmenen maita ja kotona sitten siinä yhden aikoihin yöllä. Tai miä olin silloin Valkealassa, Salla ajeli vielä kotiin. Kiitos kuskille kaikesta, superein reissu ikinä, miun vatsalihakset ei oo vieläkään palautuneet :DD


Riksuakin oli ikävä!Nukkumistyyli ♥aamupala!


meillä oli ongelma... Kaksi sänkyä ja kolme jotka niihin halusivat. Ratkaisu oli, että Karita nukkui lattialla, eiku...ruokaaaaaaaa


meillä oli Sallan kanssa romanttinen ruokailu + merinäköala. Vähän oltiin pettyneitä kun ei saatu sviittiä....


Suomi, kaikki puhuu suomea, kaikki ymmärtää suomea ♥


tuliaiset. miä en oikeesti ostanut reissun aikana muuta kuin syömistä. plus vingut.

Loppukevennyksenä (eiks tää koko juttu ollutkaan kevennys?)

Subrén TOP-5 pissipaikat:
1. Karitan kengät
2. Sallan kengät
3. Ruotsin laivan hytti
4. Ruotsin laivan yläkansi
5. Ruotsin laivan hissin edusta

Sori Salla, oli pakko ♥ Tykästyin molempiin tyttöihin yhä enemmän!

Peeäs. Seuraavat jutut alkaa olemaan puhtaasti koirapainoitteisia, jag lovar det!


2 kommenttia:

  1. Karitaaa! Mun mahaan sattuu kun nauran liikaa :D Ihan paras matkakertomus ihan parhaasta matkasta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. paras matka todellakin! Ja Subrén pissipaikat oli kertakaikkiaan pakko mainita. Onhan pikkueläin sentään mogur´s ;)

      Poista