tiistaina, marraskuuta 20

Asenne ratkaisee, aina

Hymy pyllyssä. Viime vklp Vantaalla oli paras reissu pitkään aikaan :) Reissussa oli kolme jätkää eli ärrierit plus kepo. Kepo oli ensimmäistä kertaa ihan kunnon kepona, eli ei ollut "ylimääräisiä" reissussa mukana, ja täytyy sanoa että aika loistokepo se on, vei koiria autoon ja haki sieltä, laittoi takkia, piti rataantutustumisen ajan, tsemppas minkä kerkes (ja olin aika o.O kun se sanoi jollain radalla että varo tota kohtaa, en ollu ite ees tajunnu et siellä oli ansaeste, uskomaton radanlukutaito!), ja mikä tärkeintä, se oli miun apukuski. Oltiin siis matkassa meidän Transportterilla, ajoin sillä ensimmäistä kertaa yli 30 kilometrin matkaa. Ennen reissua en ollut tehnyt sillä yhtä ainutta mäkilähtöä, pelkäsin sillä peruuttamista kuollakseni enkä osannut käyttää pyyhkijöitä kunnolla (...), mutta koska selvisin Vantaan keskustasta, mutakisapaikasta, mäkilähdöstä, parkkihallista ja kehä kolmosesta hengissä, voin ajaa sillä ihan missä tahansa.

Nyt kun olen leijunut autosta tarpeeksi, voin keskittyä sitten koiralliseen puoleen ;)

Lauantaina oli Mämmyn kisat, kaksi kertaa starttia ála Savikko. Tykkäsin radoista hirveesti! Eka rata meni ihan possuillessa, kepit sössit, kontaktit sössi, ei irronnut, ei leijeröitynyt, ei tehnyt ei mitään. Veikkaan, että oli vain hallissa liian vähän aikaa ennen starttia, ei tajunnut oikein mikä juttu se oli, se ei haukkunutkaan ennen omaa starttia yhtään. Tuloksena siis hylky.
Toinen rata oli sitten jo paljon parempi, siitä otettiin kymppi. Aan yli hyppäs ja muurikohta oli oma moka, mutta muuten oli paljon kivempaa menoa! Ja startin jälkeen oli selkeesti ihan into piukeena, näytti ihan siltä ettei nahoissaan kestä. 


Kisapaikalta lähdettiin ajamaan kohti Sokos Hotel Vantaata, jossa oltiin yötä (kepolla oli lahjakortti, kannatti sen tehdä pitkää päivää Tykkimäellä viime kesänä ja olla innokas myyjä kustipelissä!).
Majoituttiin hotelliin, miä kävin suihkussa ja käytettiin jätkät pissalla, jonka jälkeen lähdettiin Jiin kanssa hankkimassa illaksi mässyä ja kiertelemään Vantaalla (kyllä, se oli tosi hienoa vesisateessa puoli seitsemän aikaan lauantai-iltana). Palattiin hotellille vajaan parin tunnin jälkeen, käytiin syömässä hotellin Amarillossa ja käytettiin sitten jätkät iltalenkillä. Miua nauratti ihan hirveesti: jätkät ei ääntä päästäneet hotelllissa, ja meidän huone oli käytävän päässä - koko muu käytävänpätkä oli varattu jollekin kuurojen yhdistykselle :'D 

Jätkät olivat tosi nätisti koko hotellireissun, Mämmyä vähän jänskätti hississä mutta aamulla oli melkein jo kun vanha tekijä.
Hotelliporukka otti koirat ylipäätään tosi hyvin mukaan ja respajätkä oli hauska kun käytiin kirjautumassa ulos, "hyvää matkaa sitten teille ja hauhau!".


Puol kahdentoista aikoihin oltiin sunnuntaina kisapaikalla. Ricky sai juoksennella kolme starttia Salosen nimien alle. Ensimmäinen rata oli jotenkin tahmaa tassuissa, molemmilla, huonoja linjoja ja jotenkin tyhmä fiilis muutenkin. Tältä radalta vitska kepeiltä, niitä on tänä vuonna tullut luvattoman paljon. Olin itse kyllä eessä joo, mutta hei, se on kolmosluokkalainen, kyllä sen pitäis osata. Ei osannut. Tältä radalta siis vitska ja sijoitus joku 14.?
Toinen rata oli sitten paljon hauskempi! Pelkäsin alun putkiansaa (ingen problemo), ja sitä että tultaisiin aalta ylhäältä (tultiin, mutta ei liian), mutta muuten rata oli aika kiva. Etenemä 4,33, oli kyllä aika juostava rata. Nollalla siis maaliin ja sijoitus 8./44.

Mämmy veti tässä välissä bortsumestiksiin. Selvittiin alun putkiansasta, mutta sitten M haki keppien sijaan hypyn, jota en ollut ollenkaan ajatellut sen hakevan. Hylky siis, joten bortsumestiksissä hylky. Kepeillä sähläs, aan loikki (uusiksi, suoraan siitä maaliin). Sählä. Miulla oli silti kivaa!
Viimeistä starttia ennen alkoi olemaan jo väsymystä ilmassa, "eiks me voitas jo lähtee kotiin?", kuraa oli joka paikassa ja niskat vetivät jumiin (nii-in, kannattaisko suojata itsensäkin kunnolla kylmältä eikä vaan koiraa?) käytiin myö kuitenkin juoksemassa rata, joka oli tosi kiva. Lopun hyppyputki-kohtaa pelkäsin ihan hirmuisesti, melkein kaikki hylkäykset tuli siitä. Vedätin ehkä vähän turhaankin seinään päin, mutta yhtä kaikki, nollalla maaliin! Etenemä 4,22 ja sijoitus 7./39.

Viikonlopun tavoitteena oli hakea triplat ja näin saada SM-nollat kasaan. Ei ihan saatu. Saatiin kuitenkin jotain paljon parempaa: tuplien lisäksi Ricky voitti borderterrierimestikset, mediluokan, ja kruunattiin näin borderterrierikerhon medimestariksi!! Tulos oli miltein -20, hopeamitalistilla melkein 15, joten reilu voitto ;)


Bortsumestaruus oli "kannattava": voitettiin Rickyn kanssa vuodeksi aivan jumalattoman kokoinen palkintopysti, 30 euron lahjakortti Mustiin & Mirriin hurttatuotteita varten, 30 euron lahjakortti Muschiin, lahjakortti 1,5-2,5 kg Royal Canin koiranruokaa varten sekä bortsumuki. Myö kiitetään Rickyn kanssa Borderterrierikerhoa, oon aina tykännyt hyvästä ja vahvasta yhteishengestä ja näin hirmu iso satsaus vielä rotumestiksiä varten - kiitos!

Ajeltiin kotiin Kuninkaantien ABC:n kautta, käytiin kepon kanssa syömässä Hesburgerissa ja nauratin Hesen henkilökuntaa pyytämällä, että saisin kylmän hampurilaisen. "Ja ilman täytteitä, ei tosiaan tarvii lämmittää, se tulee miun koiralle, se oli tänään valtavan hieno!" Ei ehkä kaikista koiraystävällisintä safkaa, mutta bortsut arvosti jaettua hampurilaiskänttyä. Pihvi oli lämmitetty, muuten kylmä. 

Reissu oli kaiken kaikkiaan super, ainut miinuspuoli jos pitää etsiä, on se, että alusta tai paikka tai joku sai Mämmyn silmät taas vuotamaan, jota ei oo tapahtunut aikoihin. Rauhoittui kuitenkin parissa päivässä :)3 kommenttia:

 1. Lupaava alku: "enkä osannut käyttää pyyhkijöitä kunnolla" :D Mutta eikös meidän ruotsinkin reissu alkanut sillä että autosta kuului ihme ääni (jota ei muuten ole kuulunut sen jälkeen :D) , joten auto ongelmat tietävät selvästi hyvää onnea. ;)

  Vähänks teidän rotuyhdistykseltä sai hyvät palkinnot, kukas ton auton voitti?

  Nii ja Subré käski kysyä että saiks mämmykin hampparia?

  Ja kaiken päälle vielä onnittelut! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Ruotsin reissu oli paras!!

   Joonas voitti auton, eiku se olikin siellä vain koska VW on sen hallin sponsori, ja se oli siellä taustalla mainoksena, jee. Ja meidän rotuyhdistys <3

   Subrélle tiedoks et Mämmy söi isomman osan hampparista koska se on porsas :D

   Kiitos!

   Poista
 2. Ihan huijausta tuollainen mainosauto, pläääh!!

  Subré onnittelee Mämmyä hampparista ( sillee vähän tai oikeastaan tosi kateellisena) ja muistuttaa että porsaat jyräää!!!!

  VastaaPoista