maanantaina, tammikuuta 28

Rallytoko Loimaa 26.1.

Lauantaina kello soi 5.20 - viiden ja puolen tunnin yöunien jälkeen. Silloin tuli mietittyä kyllä kaksi kertaa, että onpas tää koiraharrastus kivaa. Koirien kanssa pihalle, vähän niille ja ittelle ruokaa naamaan, pikapikasuihku, koirat ja tavarat autoon ja menoks (paku on aiheuttanut miulle verenpaineennousua männä viikolla, sivuoven kanssa on itketty, potkittu ja kiljuttu, mutta se ei ole meinannut aueta - lauantaina sillä oli kuitenkin onneksi hyvä päivä ja tarvitsin vain yhden vittuperkeleen). Kausalaan puolessa tunnissa, Sallalla sitten kamojen siirto autosta toiseen, siitä sitten lähdettiin ajelemaan kohti Loimaata. Matkalla pysähdyttiin Forssassa haukkaamassa vähän sapuskaa, Loimaalla kirottiin navigaattoria, mutta päästiin kuin päästiin perille!

Niin, Mämmyn ekat rallytokokisat. Paikka oli suoraan sanottuna mielenkiintoinen, sellainen kerrostalorakennus, ja kisat olivat kolmannessa kerroksessa. Alusta oli ilmeisesti jotain muovimaton tapaista ja siinä huoneessa oli paljon pylväitä, mutta puolilämmin tila se kuitenkin oli, ihan jees paikka.

Mämmy määriteltiin kokoluokkaan alle 40 cm, starttasi kolmantena. Oisin toivonu starttipaikkaa 5-7, en kerennyt katsomaan yhtään koiraa ja Mämmy oli jotenkin hirmuisen hukassa, paineistui yhdessä samojedista joka rähähti Mämmylle useamman kerran (ärsytti, rähisi kaikille muillekin ja sitten oli vielä siinä lähtöalueella hengailemassa, jee). Rata olikin sittan aikamoista haahuilua, koira käveli jalkoja päin, ei seurannut pätkääkään (mutta rallytokossa ei olekaan ihan niin justiinsa...) Loppujen lopuksi pisteet olivat 84/100, joka oli tosi hyvä suoritukseen nähden :D valitettavasti videomateriaalia ei ole, koska Salla oli heti meidän perään. 

Alokasluokan rata oli tällainen:
lähtö
1.eteen istumaan, vasemmalta sivulle
2. oikea spiraali
3. käännös oikealle
4. 360 asteen käännös vasemmalle
5. eteen istumaan, oikealta sivulle
6. vasen täyskäännös
7. liikkeestä maahan
8. 270 asteen käännös oikealle
9. maahan, koiran ympäri
10. pujottelu
11. 270 asteen käännös vasemmalle
12. 90 asteen käännös oikealle
13. koira seis ja maaliin juosten

ja pisteitä lähti:
lähdössä ohjaajavirhe, oisikohan sitten väärä suorituspaikka tms?

1: kosketti kylttiä, puutteellinen yhteistyö
2: talutin kiristyi
3: hidas tempo
4: talutin kiristyi
6: talutin kiristyi
7: talutin kiristyi
8: hitaasti suoritettu liike

9: talutin kiristyi
10: talutin kiristyi, hitaasti suoritettu liike
11: epätarkasti suoritettu tehtävä

13: talutin kiristyi

itseasiassa en edes allekirjoita joka ikistä taluttimen kiristystä - Secilläkin oli taluttimen kiristymisiä yms. vaikka teki ihan pirun hienoa seuraamista. No jaa, olen iloinen että saatiin tulos, sijotus joku 8., ehkä?

Kisapaikalla hengailtiin sitten vielä pari tuntia että saatiin kisakirjat. Rickyn hain sitten jossain vaiheessa autosta, se otti lunkisti meidän kanssa nahkasohvalla, eikä rähjänny kenellekään. Se vaan parenee vanhetessaan, herrakoira <3

Takaisin päin ajeltiin puskareittiä Ypäjä-Jokioinen ja käytiin käyttämässä koiria puskalenkillä jotta voisivat vähän hillua - Rickyhän oli viettänyt periaatteessa koko päivän autossa. Mutta koska Ricky, sai se matkustaa etupenkillä Mämmyn ja Secin vallatessa takapenkin - siellä ne nukkuivat vallan suvassa sovussa, kun takakontti ei suostunut avautumaan. Pienen seikkailun jälkeen päästiin takaisin Forssaan ja ruokaa.
koska ruokahan oli pääasia miksi reissuun lähdettiinjätkät sai syödä jätskitötterön


Secilia-prinsessa ja palkintohamppari

Ajeltiin siitä sitten iltaa vasten kotiin. Kausalassa vaihdoin omaan autoon, ja kun lähdin ajelee kotia päin, tuli neljä hälytysajoneuvoa vastaan. Oli sitten kiva kotona kuulla, että noin 10 minuuttia meidän jälkeen oli sattunut kolari, jossa oli kuolemantapaus. Luojan kiitos ei jouduttu siihen syssyyn.

Eilen käytiin pitkällä umpihankimetsälenkillä kepon ja koirien kanssa. Jätkät nauttivat vapaudestaan vastapainoksi autossa kököttämiselle, kaikilla oli hyvä fiilis :) Seuraavat rallytkin on katsottu, Lahteen 16.2.

Sallalle oikein iso kiitos matkaseurasta ja kaikesta!

2 kommenttia:

  1. Ai että nuo puoliksi syödyt ruuat näyttävät houkuttelevilta :D Taas kerran ihan paras reissu! Kopion kylmästi noita kuvia meidänkin blogin puolelle :D

    VastaaPoista
  2. "hei karita me unohdettiin ottaa valokuva!" oli kyllä ihan superia <3

    VastaaPoista