sunnuntaina, tammikuuta 22

Kontaktirallaa

Mämmän omatoimitreeni. Hyppyharkkaa ja aata.
Aalla naksuttelua oikeasta paikasta (sivusta kontaktille), haki tosi innolla. Aa kokoanaan pari kertaa, hitaasti mutta varmasti. Koitin kuumentaa vinkupossulla ja se kontaktille palkaksi -> ei pysähdystä. Lopulta laitoin koiralle valjaat ja hihnan, "vedin" sen kahdesti alastulolla alas. Vauhti lisääntyi ja paikka silti varma eikä koira ollut yhtään "iik-kauheeta"-asenteella, mitä se yleensä on ollut jos kokeillaan jotain uutta. Tätä lisää jatkossa, ehkä saadaan vauhtiakin?

Hyppyharkkaa, neljä hyppyä, n. kaksi-kolme-kaksi metriä väleillä, hyppykorkeudet 10-35 cm. Vinkupossupalkka. Omaan silmään hyvää työskentelyä, ei ottanut häikkää miun juoksemisesta (tähän asti hölkkää/kävelyä).

Tehtiin sitten hyppykahdeksikkoakin kahdella hypyllä, vahvisteltiin takaa-käskyä ja sylkkäriä. Sylkkärit ainakin pelittää!

Maxillä oli tosi hyvä asenne ja tekemisen meininki päällä, vaikka juomataukoja pidempiä taukoja ei pideltykään.

Oili Huotarin (o.s.Kantolan) borderterrieri vs. bordercollie -kirjoitus nosti taas omaa harrastaja-asennetta ja suupieliä :)

4 kommenttia:

 1. Heh, ja kirjoittajalla on nykyään kaksi bc:tä...

  Toivottavasti A edistyy, tietysti aina voi vaihtaa A:lla juoksareihin ;) Ne on vaan niin ihana <3 Mä olen nyt taas vaihteeksi, kuten viime talvena hulluna noihin A juoksuihin ja niitä rakennan Secille, jospa nyt ei käy niin kuin viime kesänä, että palattiin stoppeihin kun mä en uskaltanut (tyhmä kun olen...) tehdä juoksukontakteja kisoissa vaan mentiin sellaisilla varmisteluehkästoppi kontakteilla joihin kului tolkuttomasti aikaa. Mutta voin kyllä neuvoa noiden kaarien käyttöä, jos A:lle juoksukontaktit kiinnostaa, mitään takuita lopputuloksesta en anna, mutta Secillä ainakin toimii, vielä kun taas oppisin siihen, että koira tulee A:lta täysiä syöksyen. Ja kun koira ei pysähdy niin ei ehdi ohjaaja laiskottelemaan radalla, mitä ainakin harrastan aaaaaivan liikaa.

  Salla

  VastaaPoista
 2. Tuo kirjoitus oli huippu :D:D naurattaa.

  ... Mut kyllä mä vielä joskus ehkä kai kentis tai sitten en hankin bordercollien.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Salla kovasti tarjouksesta, mutta miusta tuntuu että toi on sen verran epävarma itsestään plus tykkää tulla korkeelta ja kovaa, niin ehkä on parempi rakennella noita pysäytyskontakteja kun en kuitenkaan uskaltais antaa kisoissa mennä :D millos pistetään KSSK:lle se sähköpantatilaus, että saadaan ohjaajille kaulaan? :D

  Minerva, elämä on paljon hauskempaa terrierin kanssa (bordercolliesta siis kokemus 1/4 verran sekarotuisessa koirassa) :D mutta kyllä miä niitäkin tajuan, jotka ottaa mieluumin sen bordercollien.

  VastaaPoista
 4. Sähän se agitoimikunnassa olet, joten ota asia puheeksi ;) Meidän herra varapuheenjohtaja ainakin kannatti ajatusta, siitä olisi kivempi antaa mulle sähköiskuja kun huudella, tänäänkin istui ruokapöydässä ja huuteli vinkkejä ulos tuuletusikkunasta kun treenasin pihalla :P Pitää kyllä ostaa heti iso kasa pattereita, tai olisikohan sellaisia akkukäyttöisiä, voi meinaan meidän käytössä kulua patterit nopeasti...

  Salla

  VastaaPoista