tiistaina, tammikuuta 1

Uusi vuosi, uudet haasteet!

Kerroinkin, että olin Messarissa ketyilemässä joulukuussa, ja katsottiin samalla Sallan ja Secin ekat rallytokokisat. Laji vaikutti tosi hauskalta, ja pienen houkuttelun jälkeen ollaan tässä: Mämmy on ilmotti ensimmäiseen kokeeseensa Loimaalle 26.1.! Meillä on siis enää 24 päivää aikaa oppia liikkeet ja säännöt ;)

Pieniä pohjia ollaan tehty pitkin joulukuuta, niin pieniä, että en ole niistä edes blogiin laittanut, nyt yritän kirjoittaa kaiken ylös. 

Liikkeethän Mämmy osaa jo tokon pohjalta oikeastaan kaikki, pitää vaan vahvistella vähän kaikkea. Onneksi käsimerkkejä saa käyttää niin paljon kuin lystää, muhah.

Opeteltavaa aloluokkaan
- täyskäännös (hyvässä mallissa "kierrä"-käskyllä)
- edestä vasemmalle sivulle (käsky viereen, käskyllä sivu M kiertää takaa)

- liikkeestä maahan (osaa siis tosi hyvin istu-maa mutta suoraan liikkeestä epävarmuutta)
- eteentulo (käsky on pam -> eteen istumaan)

erityisesti maahanmenoa on vahvistettava joka tilanteessa, meinaa lintsata eikä laita kyyneriä maahan. 

Ollaan siis tehty pieniä aloluokan juttuja ja temppujen kautta ylempien luokkien liikkeitä, mm. peruutusta on lähdetty vahvistamaan. Mämmy kuitenkin tykkää ihan hulluna tehdä töitä ja naurattaa tehdä sen kanssa hommia, koska se on olevinaan niin kovin pätevä. Olevinaan, koska sillä on mukana enemmän intoa kuin älliä, mutta se on niin kiva!

Ja illan kevennyksenä, olettehan seuranneet Iltalehden "Suomen sejase" eli se "näytän ihan Rihannalta, meidän sekoitetaan aina toisiinsa?" Mämmy muuntautuu moneksi, joulun aikaan tuli telkkarista Eragon, jossa lohikäärmevauva oli ihan Mämmyn näköinen. Jos siis Mämmy olisi sininen ja sillä olisi siivet.


kuva täältä

Toinen leffa, joka pisti joulun alla silmään, oli Disneyn Wall-e. Oli ehkä rankin Disney-leffa ikinä, en edes tiennyt, että Disney on ottanut kantaa ilmastonmuutokseen. Päähenkilö oli kuitenkin niin Mämmymäinen, etten voinut kuin kiljua koko leffan, varsinkin kun toiseen sattui.. Syvät anteeksipyynnöt kepolle, joka joutui kattomaan leffan miun kanssa, suurin piirten itkin leffan lopussa...  Mutta se johtui vaan siitä, että päähenkilö oli ihan hirveen symppis.

kuva täältä 

Vertailukohtana molempiin on suunnilleen miun mielikuva pentumämmystä, josta on muuten hävettävän vähän kuvia. Alla oleva on syksyltä 2007, Mämmyn ikä viisi kuukautta. Tuitui ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti